Кримінальне провадження направили на новий розгляд до Вінницького міського суду.

– Суд задовольнив апеляційну скаргу потерпілого Олександра Коломійця. В ній ідеться, що судді першої інстанції порушили таємницю нарадчої кімнати: постановляючи вирок, ухвалювали інші рішення, підписували їх електронним підписом та відправляли в Єдиний державний реєстр судових рішень, – розповіли подробиці у пресслужбі Вінницького апеляційного суду. Подав апеляційну скаргу і прокурор. Її суд задовольнив частково. Сергія Шевчука обвинувачують у незакінченому замахові на умисне вбивство могилів-подільського підприємця. Вилилася подія у шість томів карної справи.

Додамо, що наша газета вже висвітлювала резонансний судовий процес між депутатом міської ради Сергієм Шевчуком та підприємцем Олександром Коломійцем. Останнього із вогнепальними пораненнями в травні 2016 року госпіталізували. Він заявляв, що у нього стріляв саме родич міського голови. Суди тривали понад два роки. Коли Вінницький міський суд відпустив Сергія Шевчука з-під варти, сторона потерпілого поза очі навіть називала ціну «питання» — 50 тисяч доларів, саме стільки міг коштувати виправдальний вирок у вінницьких судах. А судді в цій трійці — зокрема Курбатова та Ан мають чималий шлейф гучних резонансів у справах.

О. Коломієць звертався до Апеляційного суду, але колегія залишила скаргу без задоволення. Фінал цієї кримінальної історії обурив родину потерпілого. Тож вони та прокуратура шукали правди у Верховному суді й на початку жовтня 2019 року отримали рішення — ухвалу відносно Сергія Шевчука скасувати і призначити новий розгляд у суді апеляційної інстанції. Це означає, що справа повторно буде слухатись із самого початку. Але вже не з тим складом суддів, все має вирішили авторозподіл.

– Ми змогли довести, що все-таки була порушена таємниця нарадчої кімнати, — каже адвокат потерпілого Дмитро Власенко. — Після останнього слова підсудного судді були зобов’язані негайно видалитись у нарадчу кімнату для постановлення вироку. І в цей час вони мали б займатись виключно цією справою та приймати відповідне рішення. Але в нашій ситуації служителі Феміди два дні у нарадчій кімнаті були зайняті іншими процесуальними питаннями — публікували рішення та ухвали по інших провадженнях та інше. Такі дії можуть бути розцінені як порушення таємниці нарадчої кімнати, й така справа підлягає скасуванню з подальшим направленням на новий розгляд до першої ін­стан­ції.

Тож, як бачимо, ставити крапку у цій історії ще дуже рано…

Вікторія Снігур