Микола Павлович Йолтуховський назавжди залишиться для нас безперечним авторитетом і неперевершеним вчителем. Це велика втрата для Барської громади”, – інформує Барська міськрада.

Микола Йолтуховський ініціював створення Барського районного краєзнавчого музею, був автором герба і прапора територіальної громади міста, учасником численних науково-краєзнавчих конференцій.

З Йолтуховським можна було “побувати” кругом – в любому періоді, столітті, відкривати все нові та нові сторінки історії нашого краю та України. Ми так і не приступили до архівування Ваших досліджень, все відкладали на завтра… А скільки ще було заплановано зробити! Ви як “бджілка”, невтомно, все своє життя, по крупинці збирали правду історії, навчали цьому інших, вчили поважати, цінувати і пишатися тим, що ми – БАРЧАНИ, УКРАЇНЦІ!Любимо, шануємо, пам’ятаємо! Світлая пам’ять Вам, Учителю!” – поділився думками Артур Цицюрський.

Не стало великої Людини, відданого патріота рідного краю, невтомного дослідника, чудового вчителя. Його творче надбання залишається для нас цінним скарбом, а життєвий шлях – прикладом великого громадянина. Світла пам’ять про Миколу Павловича Йолтуховського житиме в наших серцях”, ― переконаний Михайло Піддубний.

Барчани та мешканці інших районів області висловлюють співчуття, жаль та велику повагу до славного життєвого шляху видатного земляка.

Ми гордимося, що багато років знали, спілкувалися, навчалися у свого земляка”, – пише Надія Бакалець.

Громада втратила дослідника, краєзнавця, історика, громадського активіста, особистість. Жаль… Світла пам’ять”, – додає Тамара Кушнир.

Нехай спочиває з Богом! Величезна втрата для барчан”, – висловлюється Людмила Гапонюк.