– В рамках проекту ми хочемо розробити ефективний інструментарій для співпраці громад Вінниччини та команд депутатів Верховної Ради, що допоможе народним обранцям приймати рішення , котрі засновані на досвіді постійної взаємодії з виборцями. Це не піар -проект., – зазначив ведучий заходу, відомий тележурналіст Володимир Грицик. – Наше завдання – розробка дієвих механізмів та зворотнього зв’язку в площині депутат- громада-виборець. Адже на представництво своїх інтересів у Верховній Раді України мають представники різних соціальних груп громадян. Під час діяльностів нашого проєкту ми просимо та сподіваємось на підтримку засобів масової інформації та громадських організацій, що є справжніми та безпорсередніми представниками громадянського суспільства. В свою чергу , ми гарантуємо вам тісну комунікацію з народними депутатами, що репрезентують Вівнниччину у Верховній Раді , експертну базу у висвітлені відповідних тем та прозору звітність нашої роботи. Давайте познайомимось ближче…

Цікаво, що на першу зустріч по «Сталій взаємодії…» в Арт-шик 23 січня прийшов один із 10-ти народних депутатів (мажортаників і списочників) від Вінниччини… І помічник ще народного обранця від нашої області. Чи звітуватимуть всі нардепи перед громадами, які їх обрали в Раду?

– Переймаємо кращі практики та ділимось своїм досвідом. Ми разом з моєю командою помічників приєднались до проєкту «Стала взаємодія громад із командами народних депутатів України», що реалізується на Вінниччині в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа., – зазначила парламентар Лариса Білозір. – Спільно з експертами будемо напрацьовувати інструментарій для налагодження сталої постійної взаємодії громад із командами депутатів, щоб забезпечити постійний взаємозв’язок і взаємопідтримку. Бо я допомагала і активно працювала на своєму окрузі перш за все в містах і містечках, а обрали мене в селах… Ось карта підтримки, де все видно.

До речі, ще депутати-мажоритарники ще зважають на свої округи і виборців. А ті, хто пройшов по списках партій, особливо «Слуги», їм абсолютно байдуже, хто за них голосував… І з цього також варто зробити висновки перед обранням депутатів місцевих рад та голів громад вже восени цього року.

Також оргазіатори проекту заявили, що напрацювання, отримані в рамках проекту, будуть укладені в методичний посібник та поширені серед депутатів всіх рівнів на Вінниччині.