За словами людей, нині вже існуючу Сокиринецьку ОТГ хочуть примусово приєднати до Луко-Мелешківської ОТГ, а Писарівку – до Вінницької ОТГ. Жителі бачать своє село ускладі Сокиринецької ОТГ та незадоволені розміром земельного податку та нормами земельних відносин у місті. На місці працює поліція.

– Фури порозбивали по селах дороги! Автобус транзитний із людьми ледь не перекинувся в Щітках. Авто йдуть в об’ їзд по полях! Хто за це буде платити? – каже голова Писарівки Дмитро Науменко. – В Писарівці місцеві написали заяву до поліції та прокуратури на учасників акції на трасі М12 за перекриття і запуск сотень автівок через Писарівку та Щітки.

Як вдалось дізнатись нашому кореспонденту, до обурених людей приїжджав заступник голови Вінницької ОДА Сергій Здітовецький. Проте компромісу досягнути не вдалось.

-Ми стоїмо тут від самого ранку, попередньо подали заяви до всіх інстанцій, а чиновники весь цей час нас ігнорували. Вже коли «запахло смаженим» й стало зрозуміло, що справи серйозні, прибув заступник Сергій Здітовецький. Він обіцяв нам в цю суботу зустріч із головою ОДА Владиславом Скальським, – повідомили протестувальники. – Тобто жодних гарантій ми не отримали, тим паче нам раніше казали, що слово за робочою групою. Такий хід подій нас не влаштовує. О 16-45 ми виходимо у прямий ефір на одному із телеканалів, аби вкотре нагадати про себе та вимоги. Стоятимемо до вечора. А там побачимо…

Вікторія Снігур