30 січня відбулось засідання Координаційної ради профспілкових організацій Козятинського району. Учасники обговорили проект Закону «Про працю» № 2708 від 28.12.2019р.

Голова Координаційної ради Микола Купчик поінформував, що 29 січня 2020 року відбулося Віче профспілок Вінницької області на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці, участь в якому взяли 350 представників від 3 тисяч первинних профспілкових організацій, яких делегували 200 тисяч членів профспілок області.  Представники трудових колективів підприємств, установ і організацій різних сфер економіки Вінниччини донесли до громадськості та керівництва області тривогу і обурення так званою ”трудовою реформою”, яка є грубим порушенням трудових прав людини, руйнуванням збалансованої законодавчої системи трудових прав і гарантій, ігноруванням норм Конституції і трудового законодавства України, європейського і міжнародного права.

– Такі зміни законодавства про працю, про професійні спілки, соціальне страхування і соціальний діалог провокують загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, – зазначив Микола Мусійович Купчик.

За підсумком засідання Координаційної ради профспілкових організацій Козятинського району схвалено Резолюцію на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці з вимогою відкликання Кабміном законопроекту №2708. Прийнято рішення направити Резолюцію органам місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, народним депутатам України, Федерації профспілок Вінницької області, всім первинним профспілковим організаціям Козятинського району.