Бо раптом виявилось, що до цієї громади ніхто із сусідів не хоче йти навіть під дулом автомата! Чому? Голови, депутати і люди із Сокола, Безводного і Тростянця не стримували емоцій та згадали все – буремну історію, бійки село на село, обпалену на вогнищі руку та розбиті дороги…

– Громада Безводного одноголосно «за» Ямпільську ОТГ, де є все – банк, держустанови, Пенсійний фонд, АТБ, поліція та прокуратура, базар і автобус із села двічі на тиждень! Наді діди і батьки вклади свої сили і кошти в район, а нам пропонують йти у прийми до Бабчинець, – вважає голова Безводного Володимир Бойко. – Тим більше, що наша опорна школа і ФАП у нас поруч в Дзигівці. А на Бабчинці немає ін. дороги, ні автобуса, ні бажання йти до них в громаду… Тому ми вважаємо, що за рахунок нашого і сусідніх сіл Бабчинці намагаються врятувати свою громаду. Кілька разів ініціювались із цього приводу збори, але громадські слухання 100% були проти! І не треба нам нагадувати про історичне минуле в Чернівецькому районі, бо то все було в 1930-роках! І ніхто не забув, як «Бабчинецька трійка» судила наших середняків, заможників та одноосібників! І як їх відсилали в Могилів на розстріл та ув’язнення… Також все село знає, що історично наша Феліціянівка входила до Ямпільського повіту.

– Це правда, що села бились між собою?

– Так, у 70-80-х роках навіть за радянської влади стінка на стінку виходили… Бо не могли села знайти спільної мови і пам’ятали це гірке минуле. І сьогодні вже можу сказати, що своє Безводне у Ямпільській ОТГ ми відстояли. Водночас, після консультацій у Києві 3 лютого Тростянець і Сокіл таки «тягнуть» до Бабчинців і там задіяні, навіть, депутати ВР від Вінниччини…

Голова села Тростянець також не стримував емоцій після зустрічі в ОДА:

– У нас такі ж самі аргументи, як у Безводного! Куди нам йти до Бабчинець, коли у нас інфраструктура, мабуть, краща за їхню? – вважає золова села Тростянець Федір Маркітан. – А нам голова Бабчинців розказує, чого у нас немає, а в них є! Бо якщо наш лікар на лікарняному це не значить, що його немає. Є у нас школа і у Вітровці працює школа… І нічого у нас не занепадає! Нам кажуть,що сільгоспвиробники мало платять – по 7 тисяч за пай, а в них по 9! Та хіба це вирішує всю долю села… Буде врожай – будуть і по 10 платити! І всі люди в Тростянці не хочуть утди в ОТГ. До мене сьогодні старенька пришла на палці, в якої чоловік «бабчинян», але до Бабчинців вона категорично проти і готова із палкою йти аж на Київ.

Володимир Бойко
Федір Маркітан

Так само село Сокіл саме готове захищати свої інтереси, а не віддавати свою долю на відкуп нардепам і великим земельним холдингам.

– Сокілецька громада просить тут в ОДА та Києві одне – залиште нас у спокої Ніна Павлівна! Ми хочемо до Чернівецької ОТГ! – заявили у Вінниці представники ініціативної групи із села Сокіл. – В середу зійдеться все село на загальний схід і простим голосуванням вирішить свою долю! У нас в Україні демократія – воля народу! Значить майбутнє ми вирішимо самі, а хтось за нас!

В свою чергу голова Бабчинецької ОТГ так прокоментувала озвучені проблеми по сусідських війнах навколо об’єднання:

– Я знаходжусь в такому місці, де не буде зручно говорити – у Києві на нараді. Буду в селі – розкажу більше… Бо справді є багато думок, позицій «за» і «проти». І не все так однозначно! – коротко сказала телефоном голова ОТГ із Бабинців Ніна Павлівна Зварич.

Коли готувався матеріал стало відомо, що 5 лютого в селі Сокіл збирається загальний схід і на ньому люди визначать своїм голосуванням долю села в майбутніх ОТГ! Так само вирує громада у селі Тростянець…

Як проголосують люди читайте на сайті 33kanal.com та в газеті “33-й канал”.