Неабиякий скандал вибухнув у вінницькій автошколі Всеукраїнської спілки автомобілістів. З’ясувалось, що після відвідування теоретичних та практичних занять вони не отримають прав.

А все тому, що заклад вчасно не подав документи і йому відмовили у акредитації. Як наслідок, учні не отримають відповідних сертифікатів та не зможуть скласти іспит на кермування транспортом. У таку схему потрапило кілька навчальних груп загальною кількістю близько 100 людей. Всі заплатили по 5900 грн.

– Адміністрація автошколи за попередньою змовою групи осіб, заздалегідь усвідомлюючи свої неправомірні наміри, за відсутності акредитації та права на здійснення підготовки або перепідготовки водіїв протягом 5 місяців набирала учнів, з яких отримували оплату та проводилися нібито «курси», — розповіли обурені учні. — Нас запевняли, що все буде добре. А через місяць заявили, що автошкола втратила акредитацію. Заступник директора Микола Плетинко пояснював, що поновити її поки не можна, адже не проводилося засідань комісії, яка цим займається. А щоб знайти вихід, сказав, що групу зареєструють через інший навчальний заклад, але процес навчання буде довшим.

Останній іспит був складений 10 січня 2020 року. Мав бути екзамен у сервісному центрі, але чомусь так і не відбувся. Тому ми пішли до автошколи, й нам таки зізналися, що група не була і не є зареєстрованою. Нам пропонували повернути якусь частину коштів, проходити всю навчальну програму два місяці та оплачувати всі практичні заняття. Втім, нас такий варіант не влаштовує!

Відомо, що наразі керівництво автошколи шукає інші варіанти для вирішення ситуації й вважають, що з відмовою акредитації їх навмисно підставили. Тим часом обурені вінничани вже звернулись із заявою до правоохоронців. Як повідомили нам у пресслужбі поліції, відкрито кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Віталіна Володимирова