Громада вимагала включити її до списку опорних лікарень Вінницького госпітального округу. Бо якщо цього не буде, впевнені люди, це може призвести до скорочення частини її працівників та, відповідно, – медичних послуг для барчан. Організатором заходу став благодійний фонд «ДоброБар» (голова – Анатолій Колос).

Загалом зібралось близько 1500 людей. В руках вони тримали плакати зі словами «Ні самоліквідації», «Владо збережіть лікарню в повному складі».

– Жителі нашого міста буквально приголомшені такою реорганізацією в медицині. Складається думка, що чим більше згине українського народу, тим комусь це вигідно. В інших державах розуміють, що їх народ, це насамперед цінність держави. А нас спонукають на виживання, – стверджували люди.

На зустрічі із людьми була присутня й народна депутатка Ірина Борзова.

– Знаєте, я переконана, що не можна руйнувати те, в що вкладено працю і колосальний ресурс. Барська лікарня справді одна з найкращих в області. Найголовніше, тут працює 73 кваліфікованих лікаря, бо без лікаря немає медицини. В лікарні сьогодні побачила, що є достатньо багато нового сучасного обладнання. Завідуючий пологовим відділенням розповів, що до них ідуть жінки не лише з Барського району, а й з сусідньої області – Новоі Ушиці, Вінніківців, Деражні, – заявила Ірина Борзова. – Тут є апарати ШВЛ для новонароджених і обладнання для порятунку недоношених дітей. Лікарня надає послуги при складних пологах і має відділення невідкладних станів (реанімація).Лікарі та люди небезпідставно побоюються, що в лікарні заберуть право надавати ці послуги і виключать з карти маршруту швидких.За рейтингом медичних закладав Вінницької області, визначеним експертами USAID, лікарня оцінена в 208 балів, що є 5 показником в області. При цьому, НЕ включена в перелік опорних! Барська районна лікарня має вишу акредитаційну категорію. Проблеми, звичайно є, але їх можна вирішити, а не йти в занепад.Тому, я разом з людьми. Ми будемо робити все щоб зберегти лікарню для людей і роботу для медиків. Коли в Барі зібрались тисячі людей на підтримку лікарні, одна жителька міста, пані Тетяна, сказала: Хочу подякувати нашим лікарям, які врятували мого сина, коли лікарі з Вінниці і Києва казали що він не «живець».

Подробиці читайте у газеті «33 канал»

Віталіна Трудько