У зв’язку зі стріляниною в Мукачево, керівництво поліції міста відсторонили від обов’язків.

Зараз тривають 4 службові перевірки, поки призначений новий виконуючий обов’язки.

Нагадаємо, вранці 7 лютого в Мукачеві сталася стрілянина. Водії двох автомобілів стріляли один в одного, після чого обидві машини зникли в невідомому напрямку. Повідомлялося, що поранення отримали два місцевих жителя 24 і 40 років. За даними ЗМІ, один з потерпілих – бізнесмен Артур Пашкуляк, його доставили в реанімацію, інший – його охоронець.

На наступний день після стрілянини глава МВС Арсен Аваков відреагував на прохання міськради і відправив в Мукачево спецназ і Національну гвардію. Влада міста вважає, що причиною регулярних кримінальних “розборок”, є “професійна слабкість і вкрай низька активність поліції”.

Увечері 8 лютого за в’їзді в Закарпатську область спецназівці затримали сімох осіб – лідера і членів злочинного угруповання, які, згідно з інформацією поліції, “планували встановити контроль над регіоном”. При затриманні особи, які перебували в автомобілях, чинили збройний опір і намагалися втекти з місця події.Під час затримання водій Mercedes Benz, 41-річний житель Мукачева, і водій позашляховика Toyota, 40-річний житель Вінницької області, чинили опір поліцейським і намагалися зробити на них наїзд.За даним фактом правоохоронці почали кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя правоохоронця) Кримінального кодексу. У салонах позашляховиків знаходилися ще п’ять чоловік. Під час огляду автомобілів поліцейські виявили автомат і два пістолети.

10 лютого суд заарештував підозрюваних на два місяці з можливістю вийти під заставу в 315 тисяч гривень кожному.

Валентина Лісова