Вже відомо, що Олексія Бородія як заступника начальника обласного управління комунальної власності підозрюють в отриманні неправомірної вигоди під час оформлення документів на оренду… Дехто із його колег вважає цю справу “підставою” і нині збирають кошти на заставу для виходу Бородія на волю.

– За клопотанням прокуратури Вінницької області взято під варту депутата обласної ради, заступника начальника одного з управлінь апарату Вінницької обласної ради, підозрюваного в отриманні 300 доларів США неправомірної вигоди, — інформує пресслужба прокуратури Він­ницької області.

За версією слідства, службовець одержав гроші як перші платежі за надання у користування нежитлових приміщень у будівлі, що перебуває у власності територіальних громад Вінницької області, та безперешкодного користування ними підприємцем з торговельною метою.

Обравши тримання під вартою, суд визначив для підозрюваного альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 105 тис. гривень.

Коментар керівника фракції УКРОП в облраді.

– Якщо Бородій винен, то мав би скласти мандат депутата і відповідати. Бо взагалі не зрозуміло, за що він брав чи вимагав ті долари. Адже документи спершу заходять на депутатську комісію, а він лише правильно їх оформляє. Чесно кажучи — це або його легковажність, або щось інше… Але вже зрозуміло, що це не була підстава, – заявив депутат Григорій Зозуля.

Сергій Годун