На міжнародну трасу вийшли бувші працівники цукрокомбінату щодо порушення домовленостей з боку СТОВ “АгроКряж” відносно розірвання договорів оренди на землі резерву держвласності Браїлівської селищної ради, які були залишені та адресовані цій категорії працівників під час розпаювання, оскільки цукровий завод та радгосп здійснювали практично одну господарську діяльність.

– Також людей підштовхнуло до цього кроку безрезультивність проведення з відповідним підприємством діалогу та спроб домовитися повернути землю на протязі останніх 10 років, яку цукровики заробили багатолітньою важкою працею, з подальшою передачею її уже людьми у оренду СТОВ “АгроКряж”, – повідомили організатори – Також людей підштовхнули маніпуляції та недотримання будь-яких домовленостей зі сторони керівництва відповідного підприємства, що лише спричиняло затягування часу. Цілю акції стало привернення суспільної уваги до проблеми, яка склалася та не вирішується уже багато років, бо, на жаль, уже досить багато людей померли так і не дочекалися заробленого.

Акція проходилася з розумінням до водіїв: люди пересувалися пішохідним переходом, першочергово пропускаючи автобуси, швидку, а іншому автотранспорту відкривався коридор через кожні 10хв., в такий спосіб намагаючись лише привернути увагу суспільства, не завдаючи великих проблем іншим громадянам, які не є коренем проблеми у цій ситуації. Акція закінчилася співом Гімну України!

На середу анонсована наступна мирна акція, перед якою відбудеться зустріч цукровиків з керівництвом СТОВ “АгроКряж”, представниками Держгеокадастру, районної влади та правоохоронців, де буде спроба вкотре віднайти шляхи вирішення питань, які склалися.

Валентина Лісова

Posted by Браїлівський Кулак on Saturday, February 15, 2020

Posted by Браїлівський Кулак on Saturday, February 15, 2020