На базарі взяв у розповсюджувача листівку із адресою, телефонами фірми “Ековікна”. Обіцяли німецький профіль, австрійську фурнітуру, утеплення, екологічність, гарантію 5 років, – розповів вінничанин Андрій Савченко. – Майстри прийшли, заміряли балкон, оцінили роботу у 18 тис. грн., попросили завдаток. Я не дав! Думаю, будь-хто може прийти з рулеткою. Краще піду у офіс. Тоді офіс був на вул. Фрунзе, потім вони часто переїжджали — на Замостя, на Вишеньку, у центр, до речі, змінювали і назву фірми.

У офісі я дав завдаток готівкою 6 тис. грн., підписав договір. Лиш пізніше прочитав у договорі: “Якщо ви не віддасте решту грошей за 21 робочий день, то завдаток пропадає”. Як я маю віддавати? Кажуть, беріть у банку кредит і розраховуйтесь! Від кредиту я відмовився. А вони мені нічого не зробили і 6 тис. гривень не повернули — начебто на законних підставах, адже я сам добровільно підписав цю умову!

– Багатьох вінничан вони ошукали таким чином?

– На гачок шахраїв тоді потрапило багато людей. Всі разом ми у 2015-му звернулись у Староміський РОВД. Але толку було нуль! Тільки у 2018-му ми переписали заяви у обласну поліцію, слідчі провели розслідування. Затримали керівників фірми “Ековікна” Рагімова і Сороку у кінці листопада 2019-го, потім їх відпустили під особисте зобов’язання. Справу передали у Вінницький міський суд із звинуваченнями за ч.1, ч. 2 ст. 190 ККУ (шахрайство). Поліція дала оголошення : “У Вінниці викрили схему шахрайства. Аферистів зловили. Встановлюють вінничан, потерпілих від шахраїв, просять звертатись на Пирогова, 4”. На перше засідання зібралось більше двадцяти постраждалих, але два адвокати, яких найняла шахрайська фірма, не з’явились. Суд перенесли один раз, другий…

Я спеціально звернувся у газету “33-й канал”, щоб запросити вінничан, які стали жертвою обману з боку цих “віконно-дверних” аферистів на чергове судове засідання Вінницького міського суду. Воно відбудеться 24 лютого о 12 год за адресою вул. Грушевського, 17.