Його мама із Ямполя, тому Поділля – його другий дім.

Лідер гурту «Антитіла», якого тричі на пів року запрошують на концерт у Російську Федерацію, сміливо заявляє, що в країні-агресорі не буде виступати за жодні гонорари.

«У Росію на концерт поїду лише тоді, коли режим зміниться, коли Путіна приберуть, коли віддадуть Крим та повернуть мільярди доларів збитків. Я вважаю, що російська влада повинна попросити вибачення у десятків тисяч сімей загиблих на Сході. І тільки тоді український гурт «Антитіла» поїде в Росію та підніме жовто-блакитний прапор на своєму концерті, з вимогою перерахувати всю суму нашого гонорару на офіційний рахунок фонду, що закуповує допомогу українській армії».

– Ваша політична позиція та якій партії ви особисто симпатизуєте?

– Я не є прихильником жодної української політичної партії, але маю проукраїнську патріотичну позицію. Я є послом ЮНІСЕФ, тому і говорю з молоддю, яка має різні політичні погляди. І хочу, щоб вони мене чули. Моя мета – надихнути молодих людей бути активними, вірити в свої сили та шукати команду для досягнення своїх цілей.

– Яке місце у вашому житті посідає Вінниччина? Чи правда, що ваші батьки з Ямпільщини?

– Так, моя мама з Ямполя. Тому місто давно вже мені полюбилося. Це особливий трепет, коли ти виходиш на сцену і розумієш, що цей концерт дійсно символ нового періоду в твоєму житті. Адже саме зараз з Вінниці я розпочинаю великий туровий етап і презентацію нового альбому «HELLO». Все життя я писав для людей: дорослих та маленьких. Для тих, хто проживає разом з нами це буремне, смішне та несмішне життя. Тому я надзвичайно радий бачити на концерті своїх родичів та близьких.

– Розкажіть про новий альбом «Hello» та плани на тур 2020 року.

– Головна пісня, як і альбом, називається «Hello», і ми кажемо «привіт» всьому світу, і закликаємо всіх казати не тим «привіт», хто десь далеко, а тим, що тут, що поруч. Новий альбом заснований на принципах сучасної світової музики, але звучить українською мовою. Основою альбому стала одвічна боротьба добра та зла як в людині, так і між людьми. А гастролі і справді особливі, тому що ми вперше даємо по два концерти вдень протягом п’ятдесяти діб.

Тарас Тополя

– Як змінились ви і ваше ставлення до професії за 12 років творчого шляху?

– За роки творчої кар’єри змінилися лише розміри сцени, колись це були маленькі паби, а зараз великі стадіони. А любов до музики та хвилювання залишились незмінними. Для мене творчість – це велика відповідальність перед нашими прихильниками. Ми запланували вже 6 концертів у Польщі та 1 — у Чехії на осінь 2020 року.

– Ви запустили авторський конкурс. Розкажіть детальніше про умови участі?

– Гурт «Антитіла» пропонує заявити про себе новому талановитому колективу. 13 лютого розпочався конкурс, який називається «Hello Україна шукає таланти». Медійним партнером конкурсу є телеканал «Україна». Тому молоді колективи повинні записати коротке відео з авторською піснею (запис має бути наживо). Обов’язково ролик поширити в соціальних мережах та поставити хештег ТРК Україна та гурт «Антитіла». Щотижня ми будемо моніторити всі відео. До кінця квітня всі бажаючі можуть долучитись до безкоштовного конкурсу. Потім ми разом з телеканалом відбираємо 10 фіналістів. І вся Україна буде голосувати за 10 колективів, і хто з них переможе, той і поїде на стадіони з гуртом «Антитіла». І я буду дуже радий, якщо цим колективом або ж співаком стане мій земляк — вінничанин, тому закликаю всіх брати участь в конкурсі.

– Розкажіть про вашу діяльність як молодіжного посла ООН.

– Я є амбасадором проекту U-Report та молодіжним послом ЮНІСЕФ. На сьогоднішній день провів близько ста зустрічей з школярами та студентами, на яких агітую бути активними і ділюсь своїм життєвим та творчим досвідом. U-Report – це система, яка продумана спеціально для ЮНІСЕФ. До неї долучено близько 100 тисяч українських молодих людей.

– Як дійти до успіху молодим виконавцям? Дайте пораду вінницьким талантам!

– По-перше, потрібно визначити, чи ти на своєму місці та зрозуміти, чи музика – це твоє? Раджу просинатися кожного дня і думати про те, що я зробив сьогодні для того, щоб стати успішним музикантом. Якщо ти маєш на меті творчість, то потрібно творити так, щоб через свою музику змінювати людей, творити так, щоб вас хотілось наслідувати. А якщо це просто амбіції стати популярним, то раджу хайпанути в Інтернеті або ж на якомусь телешоу. В 6 років я потягнув маму в музичну школу і з тих пір ще ні разу не зрадив своій професії.

Для довідки. Тополя Тарас Володимирович (нар. 21 червня 1987 р., Київ) — соліст популярного гурту «Антитіла», молодіжний посол UNICEF в Україні, cпівзасновник БФ «Вільні ЮА», волонтер. Народився і виріс у Києві. З 6 років почав займатися музикою, зокрема грою на скрипці, співав в хорі при чоловічій хоровій капелі імені Ревуцького. Навчався у столичній гімназії № 48 по вул. Прорізній. У старших класах школи створив гурт, який пізніше переформатували й назвали «Антитіла». Дружина – співачка Альоша — Олеся Тополя. Діти Марко Тополя та Роман Тополя.

Софія Копач