У середу, 26 лютого у місті Києві відбудеться мітинг під назвою “Зупини українофобію Міністра освіти Новосад!”. Про це повідомляють організатори заходу у мережі Фейсбук. Вони зазначають про наступне:

-Міністр освіти Новосад оголосила про заплановане скорочення 70 тисяч вчителів. Це при тому, що навіть у великих містах не вистачає вчителів! Натомість міністр Новосад жаліється низькій зарплаті в 36 тисяч грн. Тому отримує сто тисячні премії і

нещодавно купила собі квартиру за мільйон гривень. Речення “Українська мова — солов’їна” потрібно вилучити з підручників”. Це рекомендація Антидискримінаційної комісії Новосад. Вона пише з помилками. Не працювала у школі жодного дня. Не має фахової освіти. У Міністерстві освіти вона просуває згубну для психіки дітей ідеологію гендеру, сексуальні збочення, боролася з образами сім’ї у підручниках. Проти такої політики руйнування та українофобії виступили фахівці, політики та Всеукраїнська рада церков.Такий міністр не потрібен Україні. Ми закликаємо виходити об 11.00 на акцію до Міністерства освіти, 26 лютого 2020 р. з вимогами її відставки. Адреса: Київ, проспект Перемоги, 10.

Додамо, що Ганна Новосад пройшла як депутатка до ВР від «Слуги народу». У Ладижині проживають її батьки, вони володіють кафе під назвою «Квартал», яке збудували років п’ять тому. На­ша землячка отримала сту­пінь бакалавра з по­літології в Києво-Могилянській академії, сту­пінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта у Нідерландах. Стажувалася в аналітичних центрах Чехії та Іспанії.Щодо статків, то вона проживає у київській квартирі площею 103,04 м2, якою не володіє. Також у об’єк­тах незавершеного будівництва рахується квартира у столиці площею 45,5 кв. м. У її власності є автомобіль Toyota Yaris 2016 року випуску. Заробітна плата за основним місцем роботи — 746694 грн.

Валентина Лісова