Тоді пасажири електрички «Жмеринка-Фастів» звернули увагу на побитого хлопчика у вагоні. Дитину супроводжували чоловік і жінка. Небайдужі викликали поліцію і «швидку допомогу». У хлопчика були такі синці на обличчі, що він ледве відкривав очі. Діагностували у нього черепно-мозкову травму і струс мозку. Вже потім з’ясувалось, що батько хлопчика — 30-річний Руслан — родом із Старої Прилуки Липовецького району. З біологічною мамою дитини він розлучений, її позбавили батьківських прав. Зі своєю новою коханою Людмилою Симон чоловік проживав у селі Велике Козятинського району.

Після оприлюднення шокуючих фактів мачуха Іванка навіть пройшла поліграф, і він показав, що саме вона завдавала удари. Жінці оголосили про підозру за фактом тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Вона перебувала під домашнім арештом. Майже дев’ять місяців тривали судові засідання у справі.

— Державним обвинувачам Козятинського відділення Калинівської місцевої прокуратури вдалось довести перед судом вину жінки у катуванні дитини і ось, 30 січня 2020 року, Козятинським міськрайонним судом постановлено вирок, яким жінці призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі, — повідомила Юлія Пеньківська, прокурор Калинівської місцевої прокуратури.

Чи буде мачуха апелювати на такий вирок — поки невідомо. Хлопчик на даний час у бабусі на Вінниччині. Його рідна мама у в’язниці, вона позбавлена батьківських прав.

Віталіна Володимирова