Різні фірми, окремі підприємці стверджували, що цей цукор їхній, показували якісь документи. Однак на продукцію було накладено арешт, бо тривало розслідування і нічого не дозволялось вивозити. Але днями з’явилось рішення Печерського суду у Києві про вивезення застарілого цукру на утилізацію.

Кирнасівка в черговий раз повстала. Під звуки тривожного набату біля заводу зібрались люди і не допустили невідомих гостей разом з поліцією на територію. Мало того — кирнасівчани виставили цілодобову охорону підприємства — вдень чергують жінки, вночі — чоловіки! Але у цьому протистоянні ніякої підтримки ні від органів влади, ні від правоохоронців люди не отримали.

-Є законна ухвала Печерського суду Києва передати цукор з Кирнасівського заводу одній з приватній структур, — пояснили у ГУ НП у Вінницькій області.— Поліція приїжджала, щоб забезпечити виконання рішення суду. Однак люди не дали це зробити так само, як і восени минулого року. Треба розуміти, що розслідування ніхто не відміняв, воно триває за ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Втім, кирнасівчани вважають цей старий цукор народним добром, тому і стали на захист. Люди переконані, що його не утилізують, а просто пересиплять у нові мішки і продадуть.