Колишній народний депутат і комбат добровольчого батальйону “Айдар” Сергій Мельничук з Вінниці вчора ввечері був затриманий на кордоні Болгарії з Грецією за запитом Росії в Інтерпол. Його зупинили разом з вагітною дружиною і 9-місячним сином. Про це повідомив сам екс-парламентарій.

«Картку Інтерполу виставила Росія, і зараз Інтерпол буде затримувати. Для кого ми воювали? Щоб чума російська прийшла в єврозону? …», — заявив Мельничук.

Екснардеп повідомив, що йому потрібна допомога в наданні адвоката від посольства України.

«Посольства мовчать. Нічого нікому не говорять. Повна тиша. Звертаюся, щоб якомога швидше підняли (питання — ред) перед нашим посольством, щоб хоча б надали мені захисника, який відстоював мої права», — сказав він.

Додамо, що навесні 2014 року Сергій Мельничук очолив 24-й батальйон територіальної оборони Луганської області “Айдар”, де служили та служать чимало вінничан. У жовтні 2014 року на дострокових виборах став народним депутатом від Радикальної партії Олега Ляшка. На початку лютого 2015 року радикали виключили його зі своїх лав.30 березня 2015 року Генпрокуратура порушила кримінальну провадження проти народного депутата за підозрою в організації викрадення екс-глави “Укрспирту” Михайла Лабутина. 3 червня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Мельничука. 8 червня депутата повідомили про підозру. 10 червня Генеральна прокуратура попросила суд обрати запобіжний захід для Мельничука у вигляді застави в розмірі 300 мінімумів доходів громадян. Прихильниками народного депутата України Сергія Мельничука було внесено за нього заставу в розмірі 365 тисяч гривень. Його підозрювали в створенні злочинної організації.

Відомо, що бійці «Айдару» шоковані затриманням свого колишнього комбата й сьогодні збирають мітинг під Офісом Президента, де проситимуть допомоги у звільненні Сергія Мельничука.

Подробиці читайте в газеті “33-й канал”

Валентина Лісова