Від третього березня він працюватиме у ДоННУ на посаді проректора з інноваційної діяльності та розвитку інфраструктури. Тут він буде займатись впровадженням наукових розробок університету в сферу місцевого бізнесу та інтеграцією нових кадрів для розвитку місцевої економіки.

Після свого звільнення з попередньоїх посади Андрій Гижко взяв паузу і став не лише VIP- безробітним, а й вступив до аспірантури ДоННУ імені Василя Стуса на кафедру політології та державного управління. Він розповідав, що нарешті з’явився час для серйозної роботи над кандидатською, почав друкуватися в міжнародних виданнях на тему впровадження децентралізації в Україні.

Пройшовши сертифікатну програму дорадництва, він отримав можливість вже офіційно консультувати в сфері розвитку сільських територій, а ще – у напрямку альтернативних джерел енергії та отримання сертифікатів НАССР, як системи безпечності технологічних процесів на підприємствах харчової і переробної промисловості.

А тепер на новій посаді в Андрія Гижка чимало планів. Він плануж займатися розвитком інфраструктури університету та поєднанням науки і бізнесу.

“Основна мета – щоб наука була прив’язана до місцевої економіки та виробництва. Часто випускають студентів, які приходять на підприємство і не знаю, що там робити. В ДонНУ є серйозні дослідження у хімічній та IT галузях, які вже можуть допомогти місцевому бізнесу. Моя мета зробити так, щоб курсові та дипломні роботи могли принести користь економіці Вінниччини вже зараз», — пояснив Андрій Гижко.

Ілона ВАЛЬТЕР