В Україну не пустили двох росіян, які прилетіли на гастролі. Прикордонники завернули їх днями в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни» і заборонили в’їзд на три роки.

Держприкордонслужба не називає їхні імена, але вдалось дізнатись, що мова йде про колишнього учасника групи «Лєсоповал» Сергія Куприка. Найбільш відома його пісня — «А белый лебедь на пруду». Відомо, шо співак прибув рейсом «Київ-Рига». По ньому спрацювала база даних правоохоронних органів. Прикордонники по­спілкувалися з росіянином і з’ясували, що він як вокаліст дав сольний концерт в Донецьку і потрапив туди незаконно — через пункт пропуску прихильників «ДНР». Таким же способом він повернувся назад.

Невдовзі Сергій Куприк на своїй сторінці у соцмережі заявив, що начебто не знав, що через концерти в Луганську і Донецьку можуть заборонити в’їзд в Україну.

– Ми прилетіли до Києва, звідти збиралися поїхати до Вінниці на день народження до мого старого друга друга. Називати його прізвище не буду. Там повинні були дати невеликий приватний концерт. На кордоні у мене запитали, чи відвідував я Донецьк і Луганськ. Чесно відповів, що так. Я туди поїхав через російський кордон, а це, виявляється, для вас вважається незаконним. Не знав, що через концерти там мені можуть заборонити в’їзд в Україну. Але зате тепер розумію, що у ваших прикордонників немає ніякої бази. Я міг би сказати, що не відвідував Донецьк і Луганськ, і тоді мене б пустили. Я ще й Крим відвідував, але на кордоні сказав, що не був там, бо знаю, що це як червона ганчірка для бика!

На афіші російського артиста зазначено, що він дав два концерти в Донецьку — 29 і 27 лютого, і один в Луганську — 1 березня. Фото і відео виступів він ділився в соціальних мережах. 5 березня в його гастрольному графіку значиться закритий виступ у нашому місті.

До слова, цієї весни у Вінниці планують виступити ще двоє артистів з Росії — Олександр Малінін та гурт «Ненсі». Сам Олександр Малінін не був помічений на сценах тимчасово окупованих українських територій, а ось його син, також співак — Микита – виступав в окупованому Криму, через що був внесений в базу «Миротворця». Вінницькі активісти проти цих гастролей і планують пікетувати площу перед концертним залом цих виконавців.

Віталіна Володимирова