Ці троє, за інформацією прокуратури – це 2 депутати і місцевий «авторитет» із так званих Борщів…

Саме їх прокурори звинувачують у побитті вінничан із національних дружин та «Едельвейса»… Водночас наймолодшого учасника «битви за Жмеринку» Костю Замрія та його друзів з «Едельвейса» та нацдружин судді залишили в СІЗО.

І під час слухань апеляцій на арешт в суді прозвучали нові шокуючі факти про події 27 лютого під мерією Жмеринки!

– Мама Кості в передінфактному стані, тато у військовій формі – обоє розчавлені, не можуть і не хочуть нічого казати… Адже син залишиться у СІЗО! Інше питання, чому Костя у свої 18 опинився в цьому кривавому місиві в Жмеринці? — запитують свідки тих подій. — І як йому сьогодні сиділось в одному автозаку та клітці суду з тими Борщами, хто бив його і друзів… Не знаємо реальних мотивів цього кривосуддя, але одні явно знали про вихід на волю. Інші – марно сподівались… Значить, порішали?! Самі можете уявити стан мами Кості Замрія на 8 Березня.

У вівторок, 10-го, із десятої ранку відбулось продовження апеляції на арешт Дениса Дробинчука, Романа Костишина, Станіслава Банаха, Дмитра Шаповала, Вадима Слободянюка, Владислава Клімова і Миколи Зінчука із національних дружин та «Едельвейса».

І вже відомо, що Банаха Стаса – одного із 16 затриманих – залишили в СІЗО. Так само Романа Костишина – керівника вінницького «Едельвейса».

– Хочу вірити в гуманний і справедливий суд, але дива не сталось – всіх хлопців залишили в СІЗО чи під заставою. В четвер із лікарні везуть в суд мене і Діму Туза, якого бив ніжкою депутат і тримали троє з поліції. Як їх після такого могли відпустити – я здогадуюсь, — прокоментував рішення колегії суддів Андрій Вербецький із національних дружин. – Поки що ми знаємо, що всіх, хто був під вартою, там і залишили.

А перед святами справжньою сенсацією в суді став виступ із клітки суду жмеринського депутата і керівника виконавчої служби району Юрія Сокуренка, якого, згідно з відео, прокурори звинувачують у побитті «дружинника» Діми Туза ніжкою від стільця в той час, як хлопця тримають троє поліцейських.

– Я відкидаю звинувачення як юрист, магістр права та державний службовець 5-го рангу! Бо ніякого наперед заготовленого хуліганства групою осіб там не було… Ми захищали міськраду від посягань невідомих осіб, які розпилили газ… І поліція явно із ними не справлялась, — розповів на камери ще до звільнення депутат Юрій Сокуренко. – Вони розпилили газ, побили меблі, вікна і кидались камінням… Два в мене потрапили. Я побачив на підлозі уламок стільця і подумав, що його можуть використати проти нас… Взяв його в руки… Далі ми розборонювали всіх, кого могли. Ми не бились… Прошу суд врахувати всі ці обставини… І те, що я два рази міг втекти від поліції до арешту… Але не зробив цього, бо в мене хвора мама, їй треба щодня пити пігулки, в мене діти, робота і я не збираюсь тікати…

На підтвердження позитивної характеристики на депутата його адвокати принесли в суд грамоти і подяку «за гарну організацію роботи…»

І судді почули захист трьох із Жмеринської міськради та випустили під нічний домашній арешт Юрія Сокуренка, Андрія Стемповського і Сергія Борщенка…

Ось один коментар по цій справі від юриста Дениса Безрученка: — Як завжди, замовники мають ресурс для «повирішувати». У той же час як затримані малолітки і їхні батьки надані самі собі, виконуючи роль біомаси, над якою буде показове судилище…