Всі відвідувачі проходять, показуючи документи, дані про особу реєструються в книзі відвідувань. Крім того охорона пропускає кожного через металошукач і при потребі перевіряє особисті речі та сумки.  Анонімне повідомлення про замінування не проігнорували, а розпочались необхідні процедури обшуку приміщення.

Всі справи відмінили. Людей, в тому числі і і суддів, всіх інших працівників суду евакуювали. Як і підрозділ судової поліції, який також має охороняти суд і його приміщення. Доставлених в автозаках підозрюваних із СІЗО в терміновому порядку вже нацвардійці ( внутрішні війська) транспортували і  повернули у камери утримання.

На місті працюють оперативно-слідчі групи, які не лише обшукують примішення, але й документують склад злочину.

Анонімні повідомлення про загрозу теракту караються до 7 років тюрми.

У відвідувачів та адвокатів – різні припущення.

Скоріше всього в суді мала слухатись якась важлива справа і мав бути вирок.  Може спливали терміни, чи хтось із кимось не встиг домовитись. Розглядається і слід російських спецслужб та дзвінки із окупованих територій, які систематично в останні роки «кошмарять»  так область, Україну. В цьому суді розглядаються важливі справи терористів та сепаратистів, доставлених із передової війни, довічників, яких у вінницькій тюрмі утримується найбільше в Україні… Версій – чимало.

Нагадуємо, що  були випадки, коли у Вінниці повідомляли і про 28-100 замінувань. До честі правоохоронців та інших служб – всі об’єкти як і дитячі та шкільні установи оперативно і ретельно перевірялись. Хвалити Богу, жодної вибухівки там не знаходили.

Що буде цього разу – побачимо.

Тетяна Квасюк