У Вінниці всі школи, гуртки, заклади позашкільної освіти і школи естетичного виховання закривають на карантин з 12 березня по 3 квітня. Дитячі садочки переведуть на особливий режим роботи – вони працюватимуть, але батьків проситимуть за можливості не водити дітей.

Відповідне рішення прийняла 11 березня Вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на основі рішення Уряду про введення карантину у зв’язку з недопущенням поширення захворювання COVID-19.

«Від завтра, 12 березня і до 3 квітня призупинити навчальний процес в закладах загальної середньої освіти і в закладах позашкільної освіти міста. В закладах дошкільної освіти – ввести особливий режим. Це означає – рекомендувати батькам не вести дітей в заклади дошкільної освіти. Посилити стан контролю дітей під час прийому до садочка. Категорично заборонити відвідування ДНЗ дітям та працівникам з ознаками ГРВІ, суворо дотримуватись вимог санепідемрежиму. Здійснювати постійний моніторинг дітей, що захворіли, і у разі ускладнення ситуації вжити заходів по призупиненню роботи ДНЗ», – повідомила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.