Восьмеро вінничан через оголошений карантин залишаються в Перу. Туди вони вирушили раніше в рамках туристичної експедиції для складання подальших маршрутів. Як повідомив вінничанин Андрій Рибачок, 15 березня в країні оголосили НАДЗВИЧАЙНИЙ стан.

Про це нам зі смутком в очах та голосі повідомив господар квартири, яку ми знімаємо в Куско.

-Це і весело, і сумно одночасно. Бо призупиняється абсолютно увесь двіж, в тому числі туристичний. А ми ж думали кайфувати тут 2 тижні, щонайменше. А тепер перспектива така ж, тільки під домашнім арештом. У нас було 2 дні щоб втекти з країни, але ж питання куди. Мадрид закритий, Україна вже також, – каже Андрій Рибачок. – Добре що ми хоч встигли ТОПчик – Ліма, оазис Уакачіна, лінії Наски, озеро Тітікака, і Куско та (!!!) Мачу Пікчу. Зателефонували до Посольства України в Перу, повідомили про себе. Нам порадили дістатись до столиці. Бо якщо евакуація буде, то так буде простіше. Ну й медицина в Лімі краща, на випадок, якщо ми десь підчепили вірус.

Ще троє вінничан не змогли разом з усією групою тур-клубу «Бідняжка» повернулися з мандрівки до Грузії. Причиною стали ціни на квитки, які встановили «Міжнародні авіалінії України». Щоб раніше покинути Батумі, туристам потрібно було доплатити по 7 тисяч гривень. В Грузії ще не запроваджено карантин.«Бідняжки» повідомили, що розглядають можливість повернення вінничан поромом. Там квитки коштують 100-150 доларів.

Крім того, ще один вінничанин-мандрівник Євген Тищук повідомив, що найближчі кілька тижнів наші земляки проведуть в Ісландії. Попередньо 7 людей не мають можливості повернутись додому через закриті кордони.

Валентина Лісова