Як ми вже повідомляли, доктор Комаровський доволі різко відреагував на багатотисячний хресний хід прихожан московського патріархату у Вінниці. Він навів приклад Папи Римського, який навпаки в час розгулу цього смертоносного вірусу скасовує масові месси.

Однак митрополит Варсонофій звинуватив його у підігруванні Порошенку, як і всі ЗМІ в тому числі і наші видання, які мали свою точку зору.

А потім почав стверджувати, що організатори, на чолі яких стояв він, отримали всі дозволи.

Однак, як нам повідомили в міській раді, за новим законодавством, дозволи ніхто не дає, а лиш ставлять органи місцевого самоврядування до відому. Також ми подавали, і в цьому не важко переконатись, звернення Вінницького обласного департаменту  охорони здоров‘я, який просив організаторів не проводити цей захід через розгул епідемії коронавірусу. Ну а про те, що хід цілеспрямовано йшов до собору ПЦУ у центрі Вінниці і там звучали виступи про розкольників, а в цей час в храмі за зачиненими дверима змушені були молитись такі ж прихожани – православні знає вже весь світ. Але тим, хто в той день ось так войовниче утверджував православ‘я чи то боровся з коронавірусом – було байдуже! Якщо ще глибше поглянути – то виходить, що організатори в план вписали – хід проти коронавірусу, щоб прикрити іншу мету – покачати мускулами перед новоствореною ПЦУ, яку МП попри Томос категорично не визнає? А вийшло, що якраз це прикриття і не спрацювало.

Нехай пробачить нас Бог, але здається саме Його зброя ПРАВДА. А все решта не від Нього. І де правда – вже показує Він – не зважаючи на титули та святість.

Про полеміку Митрополита Варсонофія, якого Комаровський називає Василем Петровичем далі на відео.

Юлія Іванюк