На першій операції хлопцю пересадили 1 метр шкіри. А на заклик батьків відгукнулись 45 донорів, які здали кров для постраждалого від удару струмом в 27 тисяч вольт випускника…

Ось така народна акція «Врятувати Любомира із 23 школи» триває у ці дні по Вінниці, Україні та вже по всьому світу із 9 березня.

Бо на порятунок випускника 23-ї Він­ницької школи, що отримав майже не сумісні із життям опі­ки, потрібні великі кошти, кров донорів та дорогі ліки. І 11 березня в шкільному вайбер-чаті з’явилась свіжа новина про стан Любомира:

– Шановні батьки і діти, дякуючи усім було зібрано 98 тисяч, закінчилася операція, пересадили 1м шкіри, нирки запрацювали, мама усім дякує!!!!! Це ще далеко не все, але такий перший етап хлопчина уже пройшов! Ще раз дякуємо усім небайдужим!

Вже відомо, що 9 березня 2020 року близько 9-ї години вечора Любомира вразило струмом потужністю 27 тисяч вольт, внаслідок чого він отримав опіки 70% шкіри різного ступеня важкості. Також, падаючи з вагона, Любомир отримав травму голови. Хлопці, які бу­ли з ним, загасили палаючий одяг, який був на ньому, та викликали «швидку допомогу». Близь­ко 23-ї години його друг Костя разом із медиками доставив Любомира в опікове відділення Він­ницької обласної лікар­ні.

– Одному Господу відомо, чи виживе цей хлопець… Бо він отримав 2 смертельних ураження струмом в 27 тисяч вольт. А 30% — це вже летальний стан… Його доставили до нас 9 березня о 22.30. Із ним був хтось із друзів. Жаль дитину. Всі казали, всі писали, «33-й канал» тут Ростика рятував зі всією Вінницею, Україною і світом… А вони все лізуть і лізуть на ті вагони — «зацепери»! Батьки, вчителі, старші — скажіть їм, що це гра із смертю! Робимо все, що можемо… Сьогодні буде перше оперативне втручання, — розповів завідувач опікового відділення «Пироговки» Василь Нагайчук про стан випускника школи №23 у Він­ниці після отриманих 70% опіків від ураження струмом.

Мама Любоми-     ра — Зоряна через соцмережі дякує однокласникам із 11-А класу, вчителям, батькам за під­тримку та фінансову допомогу. А також журналістам і газеті «33-й канал», які активно допомагають врятувати Любомира, подаючи ін­формацію про випадок в Інтернеті та соцмережах.

– Дякуємо за кошти, які надходять, покривають всі щоденні витрати на лікування Любомира. Ми всі віримо і очікуємо повного одужання сина… Молимось за нього.

Картка для допомоги мами Любомира — Лук’янова Зоряна Романівна — Приват 5168757406076630

Фото Сергія Хіміча