Жителі Козятина не хочуть парковки біля свого будинку по вул. Незалежності, 30. Вони розповідають, що прибудинкова земля ніколи не перебувала у власності міської ради, а належить людям, бо є власністю домоуправління.

У четвер обурені мешканці ОСББ по вул. «Незалежності-30» прийшли на зустріч до міського голови, попередньо записавшись до нього на прийом. Проте, міський очільник захворів, а тому люди зустрілися з секретарем міської ради Костянтином Марченко та начальником управління ЖКГ Євгеном Малащуком. Як розповіла член правління ОСББ Ірина Орлова, вони почали розробку проекту землеустрою своєї прибудинкової території. Все робили відповідно до встановленої процедури: отримали дозвіл від міської ради, землемір зробив всі потрібні заміри та провів зйомку. Потім люди дізналися, що виконком 26 лютого своїм рішенням вирішив забрати територію за будинком і частину землі перед під’їздом № 4 під паркінг автомобілів. Дискусія у залі засідань Козятинської міської ради була гарячою. Люди обурювались, апелювали, що у них ростуть діти і краще посадити у дворі дерева, а ніж всім будинком дихати нечистим повітрям через нову автостоянку. Євген Малащук зазначив, що парковок у Козятині мало. І часто на вул. Незалежності можна побачити машини на узбіччі. Чиновник заспокоїв людей, що поки що проводять лише дослідження і все попередньо погоджують з областю. Лише згодом, можливо, підготують проект рішення, який розглянуть на виконкомі або сесії.

Люди покидали залу засідань.. Дехто з жителів на емоціях обурювався, що краще засадити спірну територію деревами, мовляв, так буде краще і тоді точно ніхто ніякої парковки будувати не стане.

Валентина Лісова