Шокуюча аварія сталась минулого четверга близько 21.30. На перехресті біля Немирівського шосе «швидка допомога», яка везла хворого з Гайсина, зіткнулася з іншим авто, що їхало на зелене світло світлофора.

Унаслідок зіткнення екіпаж медиків зіштовхнувся з відбійником і перекинувся на дах третього авто – білої «Мазди».

– На трасі цілі калюжі крові, розкидані уламки та запчастини… жахаюче видовище, – ділились читачі. – У результаті аварії постраждали лікарі, водій «швидкої допомоги», пацієнт та його донька. Крім цього, у лікарню госпіталізований 32-річний водій Renault Trafic. Водій Mazda та троє його пасажирів, серед яких підліток, дивом вціліли.

Це диво, що після такої аварії люди залишились живими

– Найбільше у цій аварії постраждали бариста гайсинської кав’ярні Тетяна Кириловська та її батько Юрій. У чоловіка напередодні стався інсульт, тож викликали лікарів додому. Ними було прийнято рішення транспортувати пацієнта до Вінниці. Залишалось всього кілька кілометрів до пункту призначення, як сталась біда. Тетяні, мамі двох діток, буквально відірвало ногу, врятувати не вдалось. У жінки ще й струс мозку, — розповіли знайомі потерпілих. — Ситуація з її батьком дуже критична, він у комі та на апараті штучної вентиляції легень. Окрім хворого серця, розриви внут­рішніх органів. Щодня на лікування йде до 11 тисяч гривень, для простої людини це великі гроші, тому вони потребують допомоги небайдужих. Просимо відгукнутись. Це для нас страшна подія, мусимо допомогти Тані реабілітуватись після операції та в майбутньому придбати протез, щоб вона продовжувала жити нормальним життям.

Тетяна та її батько у лікарні

Як вдалось з’ясувати нашому журналісту, одного з постраждалих медиків з Гайсина вже прооперували.

Поки постраждалі оговтуються від травм, у поліції за фактом автотрощі відкрили кримінальне провадження.

Водій автомобіля «швидкої допомоги» Peugeot Boxer, 27-річний житель м. Гайсин, рухаючись у напрямку Він­ниці з увімкненими проблисковими маячками, допустив зітк­нення з автомобілем Re­nault Trafic, який виїжджав з другорядної дороги на зелений сигнал світлофора. У результаті «швидка допомога» перекинулась на дах автівки Mazda, що стояла на зустрічній смузі. Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху). За таке правопорушення передбачено до 3 років обмеження волі. Проводиться розслідування.

Віталіна Володимирова

Номер картки для допомоги: Приватбанк 5168 7573 7992 0327, Тетяна Кириловська

УкрСиббанк 5169 3075 1049 3393, Романь Марина Олександрівна