Чотирьом підозрюваним вже вручено повідомлення про підозру. Про це повідомили у прес службі прокуратури області.

Ділки намагалися шахрайським шляхом заволодіти грошима інвесторів. Для цього вони кілька років впроваджували в життя свій чіткий план.правоохороеці встановили, що вони організували створення трьох підконтрольних фіктивних підприємств і підробили понад 550 договорів оренди землі, площею понад 1000 гектарів, хоча насправді власники паїв жодних документів не підписували.

На підставі фіктивних договорів члени організованої злочинної групи зареєстрували право оренди землі за підконтрольними підприємствами. А потім намагалися продати корпоративні права за 15 млн.грн іноземному підприємству, котре збиралося займатися на Вінниччині сільським господарством. До афери підозрювані залучали й інших людей.

Наразі управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області та слідчим управлінням поліції встановлюються причетні особи.

Дій зловмисників підпадають відразу під кілька статей ККУ (підроблення та використання підроблених документів, замах на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою.)

Розслідування триває.

Ілона Вальтер