Про це сьогодні вранці депутат обласної ради Геннадій Мазур написав на своїй сторінці у Фейсбуку:

“Карантин немає бути перешкодою для життєдіяльності області, вона має працювати та виконувати свої найважливіші функції. Адже, попри вірус, що вирує у світі й Україні зокрема, залишаються соціальні та економічні процеси, які потребують постійної динаміки. Саме тому в цій непростій ситуації, виступаю ініціатором проведення позачергового засідання сесії Вінницької обласної Ради в умовах карантину.

Вінниччина й раніше переживала важкі часи і війни, і катаклізми. Вважаю, що необхідно зібратись в сесійній залі, використовуючи засоби індивідуального захисту в умовах карантину або на відкритому повітрі, з дотриманням усіх вимог дистанції та провести позачергову сесію, щоб область й надалі працювала. Також в такий непростий час потрібно відкласти всі політичні амбіції, відкинути на задній план партійні прапори!

Протягом останніх двох місяців ініціював внесення проєкту рішення щодо внесення змін до обласного бюджету, адже нам вкрай необхідно було провести це засідання ще в лютому, щоб закрити бюджетні питання в Департаменті охорони здоров’я, Департаменті освіти й науки, Департаменті фінансів, а також Управлінні дорожнього господарства. Адже всі вільні залишки, які сьогодні маємо, а це близько 500 мільйонів гривень, мають працювати на розвиток економіки області. Маємо переглянути зміни та збільшити заробітну плату нашим медичним працівникам, які сьогодні майже, як на фронті та стоять на сторожі боротьби із вірусом.

Тому, шановні колеги, небоячись ми повинні зібратися і провести позачергове засідання сесії обласної Ради!”