До поліції надійшло повідомлення, від лікарів швидкої, про те, що на пасовищі знайшли живого чоловіка з відкритою черепно-мозковою травмою. Проте під час надання медичної допомоги він помер.

У Вінницькому міському суді розглянули справу та призначили покарання двом жителям села Зозів Липовецького району. Вони під час випасу худоби на пасовищі у травні 2019 року, побили до смерті товариша по чарці.

В ході досудового слідства було встановлено, що потерпілий разом з місцевими жителями, 23-річним чоловіком та 20-річною дівчиною, на пасовищі випасали худобу та вживали спиртні напої. Між чаркувальниками виник конфлікт через гроші. Молодик взяв палицю та наніс численні ушкодження 56-річному потерпілому. Дівчина, яка була свідком бійки, також руками та ногами завдала кілька ударів покійному по голові.

Під час судового засідання молодик провину визнав, а його співучасниця заперечує свою причетність до вчинення злочину.

Вінницький міський суд визнав підсудних винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.28 ККУ (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження) вбивство, та призначив покарання 7 років та 3 місяці позбавлення волі. Дівчині призначено покаранні у вигляді 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції

Василина Вереснева