Лісник, який працював на спеціалізованому комунальному підприємстві Немирівського району. За версією слідства, неналежно виконував покладені на нього обов’язки щодо збереження ввіреної території лісових угідь. Тобто не бачив, як на території, за яку він відповідав, різали та вивозили ліс. Подібні ситуації траплялися неодноразово, і це призвело до незаконної порубки більше 100 дерев, чим заподіяно збитки державі на більш ніж 370 тис. грн.

«Він своєчасно не виявляв і не припиняв незаконні порубки дерев, не встановлював осіб, які скоїли ці рубки, не вживав заходів для збереження самовільно зрубаної деревини і встановлення місця її знаходження та вилучення, а також не вживав заходів для обліку самовільно зрубаних дерев і документального оформлення правопорушень у сфері лісового господарства.» – інформує  пресслужба прокуратури Вінницької області

Наразі ліснику інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

За вказане кримінальне правопорушення порушнику загрожує позбавленням волі строком від 2х до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області скерувано до суду обвинувальний акт щодо лісника одного з районів, який підозрюється у службовій недбалості. Проте, нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Василина Вереснева