Про це, та про інші новини, котрі відбулися протягом останньої доби під час брифінгу проінформував мешканців області голова ОДА Владислав Скальський .

54 підтверджені випалки інфікування коронавірусом виявлено на Вінниччині. Маємо 133 підозри. (В Україні – 804 підтверджені випадки і 20 смертей). Та кваліфіковану і якісну допомогу усім гарантують у Вінницькій центральній районній лікарні, котра визначена базовою для лікування хворих на небезпечну інфекцію людей. Для найповнішого забезпечення лікарні сюди навіть передали 6 апаратів ШВЛ з інших районних лікарень області. Загалом у цьому закладі 12 апаратів ШВЛ.

Відзвітував Владислав Скальський і про кількість засобів захисту для медиків, котрі надійшли до Вінницької районної лікарні. Окремо зупинився на тому, як надається допомога особам похилого віку та людям з інвалідністю. Всьогго соціальну послугу на території області отримують понад 17 тисяч таких людей. У квітні соцпрацівники виявили додатково ще 166 самотніх престарілих людей. Для них усіх вже роздано 30 тисяч продуктових наборів та 2 тисячі гарячих обідів.

В області 1371 перебуває на самоізоляції. 265 громадян протігом доби поставили на облік. За порушення карантину складено 143 адмінпротоколи. Для контролю створено 57 піших патрулів і 141 мобільний патруль поліції.

Між тим життя триває, організовуються он-лайн концерти та екскурсії, з’являються виставки та майстеркласи.

Ілона ВАЛЬТЕР