У селі Садове Літинського району 1го квітня поліцейські вилучили гранату, схожу на РГД-5. Нетверезий 50-річний чоловік погрожував свої родині боєприпасами.

Близько 16:00 поліцію проінформувала місцева жителька про те, що її чоловік п`яний та погрожує їй та її матері гранатою. Поліцейським вдалося заспокоїти чоловіка, та шляхом перемовин забрати в нього боєприпаси. Про це розповідає начальник Літинського відділення поліції Костянтин Коробчинський. За його словами група реагування патрульної поліції, після прибуття, побачила нетверезого водія. Під час обшуку в помешканні зловмисника поліцейські виявили два десятки набоїв різного калібру. Вилучене відправили на експертизу.

Зі слів затриманого, гранату він придбав минулого року у незнайомого чоловіка, який перебував в зоні ООС. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст. 129 ККУ (погроза вбивством). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції

Василина Вереснева