Нас не лякають загрозою епідемії. Вона реально вже постукала в наші двері. Чи можемо розраховувати на владу? Боюсь, що ні. Бо у нас вона зайнята вирішенням свого інтересу. На відміну від інших країн.

Знайомий розповів, як в Ізраїлі реагують на випадки враження коронавірусом.

В кожній громаді є оперативний штаб при мерії. Якщо раптом хтось заразився, то відразу людину опитують, де вона була протягом останніх двох тижнів. Цю інформацію оперативно доносять до громадян. Просять всіх, хто такого-то дня їхав таким-то автобусом, в такий-то час до такої-то зупинки, звернутися до лікаря і пройти тест. І багатьох це рятує.

Якщо заражена людина заходила в якийсь супермаркет, там негайно проводять ретельну дезінфекцію, І можливим відвідувачам також пропонують перевіритись в лікарні. На роботі всі в масках та рукавичках. А у нас просто якась катастрофа. Люди брешуть, де ходили, з ким спілкувались, чим їхали, коли, тікають з обсервації.

Якщо за минулий тиждень в Україну повернулось ще 50000 людей із вражених вірусом країн, то, звичайно, серед них є хворі. Можемо лише звертатись до їхньої громадянської свідомості. Самоізолюйтесь. Відчули недугу – ідіть в лікарню. І розкажіть детально, з ким спілкувалися останнім часом. Це може врятувати життя не одній людині. Бережіть своїх близьких людей. Будьте розумними.

Ніна Павлівна,
вінничанка