Як встановили слідчі, кілька вінничан налагодили для себе прибутковий бізнес – продаж зброї та інших засобів ураження. Увесь товар тримали не у магазині на вітринах, а у власних домівках, подалі від людських очей. Збували все через особисті зв’язки, насамперед у кримінальних колах, підшукуючи потрібних зацікавлених клієнтів.

Нещодавно співробітники СБУ затримали одного з учасників угруповання, раніше засудженого за вчинення тяжкого злочину, коли той саме намагався збути пістолета-кулемета CZ-26 іноземного виробництва та майже 200 набоїв різного калібру. До цього, оперативники спецслужби задокументували факт продажу зловмисником ручного протитанкового гранатомета РПГ, пістолета Форт-17 з пристроєм для безшумової стрільби, двох гранат РГД-5, пістолета ТТ і 170 набоїв калібру 7,62 мм.

У ході обшуків за місцями реєстрації та фактичного проживання фігурантів співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, комплектуючі до її автоматичних зразків, а також гроші, одержані злочинним шляхом.

У прес-службі відомства повідомляють, що затриманому вже повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії з розшуку і затримання інших учасників угруповання та осіб, причетних до протиправної діяльності. Перевіряється інформація щодо джерел та каналів надходження виявлених засобів ураження.

Ілона ВАЛЬТЕР