Вихованці Вінницької музичної школи №1 перемогли на конкурсі камерних ансамблів у Одесі. Вінниччину презентувало талановите тріо у складі скрипаля Андрія Кордона, піаністки Мілани Степаніщевої та саксофоніста Даніїла Мотуза.

Юні інструменталісти перемогли у першій віковій категорії. Разом з ними боролися за першість 9 колективів, більшість з яких навчалася в спеціалізованих музичних школах при консерваторіях. Про це розповідають учителі переможців. Національний конкурс камерних ансамблів імені Повзуна відбувся вчетверте, але цьогоріч вперше ввели категорію «діти». Вінничани виступили з композицією Цезаря Кюі «Ноктюрн» та Франціска Пушенка «Танго з музики до спектаклю».

Керівник інструментального тріо Ольга Ганська говорить, що колектив склався випадково, але зараз перемагає у всіх змаганнях.

– Я обожнюю цих дітей. Вони талановиті. Особливо скрипаль Андрій Кордон. Хлопчина бере участь у всіх конкурсах, багато працює і завжди перемагає. Але, на жаль, в нього немає власної скрипки — зараз грає на шкільній. Це тріо я випадково зібрала рік тому, для шкільного концерту. Там був їхній перший дебют, після цього їх почали запрошувати на різні заходи та фестивалі. Такий потужний талант не може залишити когось байдужим, – каже пані Ольга.

Софія Копач