З початком введення карантину на Вінниччині, за даними статистичного центру Вінницького обласного центру зайнятості, станом на 30 березня на облік стали 643 особи.

Загалом з початку 2020 року по сьогоднішній день на обліку в центрах зайнятості області 10 458 людей. За цей час 7 418 отримали нову роботу.

Загалом за даними Вінницького обласного центру зайнятості, в області зареєстровано 22 987 безробітних.  А заборгованість по зарплаті виросла до 15 мільйонів 268 тисяч гривень.

Кількість безробітних в Україні на даний момент фактично збільшилась на 0,5-0,7 млн людей — до 2,0-2,2 млн людей. За оцінками офіційної статистики, в Україні близько 3,5 млн людей працюють у тіньовому секторі. З них у «карантинних» галузях задіяні близько 1 млн. Офіційно в цих галузях працюють ще близько 2,9 млн людей.

Таким чином, всього через карантин вимушено не працюють близько 4 млн українців. В середньому, збереження одного робочого місця у 5 разів дешевше, ніж створити нове. У нинішній ситуації створення нових робочих місць – дуже дороге задоволення. Тому важливо допомагати підприємцям, малому бізнесу, щоб вони витримали це випробування.

Ілона ВАЛЬТЕР