Як торгівців, так і покупців… Адже ринки міста на сьогодні є місцем придбання найдешевших домашніх продуктів, насіння та обміну валют…

Водночас, на багатьох ринках явно не витримуються санітарні норми відстані між покупцями, помітні черги і знаходження в закритому приміщенні більше 20 осіб. А маски часто люди носять на бороді для проформи. Тому з огляду на погіршення ситуації із захворюваннями на коронавірус і рекордними 392 новими пацієнтами по Україні – питання закриття продовольчих ринків стоїть досить гостро!

– Якщо стане гірше – ринки закриють! Бо всі власники знають про правила торгівлі, але часто не слідкують за цим. Особливо порушення видно на оптових ринках, біля молочних відділів і в чергах за дешевою редискою по 15 гривень чи салом по 40!, – зазначив один із вінницьких посадовців. – Тому закривати треба всіх, або нікого. Бо це буде явне лобіювання чиїхось бізнес інтересів чи наражання людей на ще більші черги. Щоб не залишився на всю Вінницю один єдиний працюючий ринок – свого роду продуктовий “Епіцентр” в усіх значеннях цього слова… Тому до Великодня ринки будуть працювати. Далі – все залежить від ситуації із захворюваннями у Вінниці, по області та Україні… Бо заяви санітарного лікаря – це одне, А рішення Кабміну – це як закон.

Водночас, торгівці на Урожаї скаржаться, що 4-годинний графік роботи на будні провокує черги особливо в обідню пору перед закриттям ринку… Тому графік вихідного дня із 10 до 17 години варто було би застосувати на всі робочі дні, щоб розтягнути кількість покупців на ці 7 годин: – Молочку домашню закрили і до літинських сирів-сметан стоїть черга. Там метра між людьми немає! Якби городяни знали, що ринок працює до 5-ї вечора – такого б не було!, – вважає Віталій із Урожаю. – Тому треба контролювати всі ці черги, збільшити час роботи і реально слідкувати за масочним режимом і дезинфекцією… Бо багато хто вже розслабився і вирішив, що Італії у нас не буде! Давайте будемо працювати цивілізовано, чисто, охайно і з безпекою для всіх… За останньою інформацією із коридорів влади доля роботи міських продовольчих ринків вирішиться після Великодня у Києві, а не Вінниці… Бо пік вірусу очікується саме на 20-30 квітня… Будьте всі здорові!

Ваш «33-й канал»