Утім, своє інфікування небезпечною хворобою він не повізує з відвідуванням Києво-Печерської лаври, де COVID-19 вже вразив більше сотні священиків та монахів.

За його словами, він намагався дотримуватися всі карантинні заходи і ні з ким особливо не спілкувався. Однак депутат вирішив перевіритися, оскільки у нього “було кілька контактів з людьми, які захворіли”.

“Тест на коронавірус дав позитивний результат. Вимірювання температури показує 36,8. Комп’ютерна томографія показала, що ніяких змін в легенях немає. Відчуваю себе чудово, але лікарі рекомендують побути кілька днів у лікарні, я виконую їх рекомендації”, – сказав Новінський.

На запитання, чи не міг він заразитися від когось із священнослужителів Києво-Печерської Лаври, депутат зазначив, що “навколо Лаври нині надто багато спекуляцій”. Між тим, напередодні він зустрічався з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату Онуфрієм.

“Священики – теж люди і вони теж можуть хворіти. Священики, як і лікарі, які знаходяться на передовій. У лікарні лікують тілесні хвороби, а в церкві – духовні захворювання. Духовні захворювання є основою для тілесних”, – прокоментував Новінський.

Соломія КАЛЮЖКО