Наразі до суду скеровано обвинувальний акт, який стосується злочинної групи наркоторговців. Їх затримало СБУ та вінницька поліція у столиці України.

За даними слідства, троє мешканців Вінниці прибули до Києва для організації міжрегіональної мережі збуту особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону. Товар фігуранти переховували в орендованому гаражі в одному з районів столиці. Зловмисники реалізовували наркотики через дилерів, які облаштовували так звані закладки на території Вінницької, Одеської та Київської областей. Гроші за наркотики замовники перераховували на банківські картки фігурантів.

Ще 18 жовтня у 2019 році співробітники СБУ затримали учасників групування після збуту партії методону .У місці де зберігалися наркотики, був проведений обшук. Того дня вилучено майже 800 грамів метадону , ціною чорного ринку – це 1,3 млн грн.

Наразі відкрито кримінальне провадження. Правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 306 , а саме за використання коштів, здобутих від незаконного обігу,  та ч. 3 ст. 307 –  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, Кримінального кодексу України.

Вже 13 квітня цього року обвинувальні акти стосовно групи правопорушників групи скеровано до Вінницького міського суду.

Василина Вереснева