Серед 24 обласних рад України саме діяльність Вінницької обласної ради визнано найефективнішою.

За результатами опитування Міжнародного республіканського інституту щодо настроїв жителів міст — обласних центрів Вінницька обласна рада очолила рейтинг діяльності державних інституцій за низкою показників.

Найвищий показник усіх респондентів — 13% цілком схвалюють діяльність Вінницької обласної ради та 37% — швидше схвалюють. Друге місце у рейтингу посіла Кіровоградська обласна рада. За ним — Івано-Франківська, Харківська та Дніпропетровська обласні ради.

Опитування проводилося у період із 25 січня до 17 лютого і досліджувало настрої жителів міст — обласних центрів щодо: оцінки якості обслуговування та послуг, взаємодії з установами місцевого самоврядування, оцінки діяльності державних та недержавних інституцій, електоральних симпатій та мотивів електорального вибору, міграційних настроїв жителів міст тощо.

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту проводиться шостий рік поспіль у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проро­сійських сил, включаючи Ма­ріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Опитування проведено на основі вибірки, яка налічувала 19200 респондентів.