Вінницька художниця Світлана Телець повертала кілька разів кошти за продану картину «Жінка дощу», тому що з химерним шедевром художниці ніхто не міг вжитися в одному домі.

Покупці говорили, що кар- тина наче жива і від неї йде містична енергія. Одного разу картина стала навіть героїнею документального фільму про незвичайні явища, які відбуваються. Виявляється, що «Жінка дощу» почала ночами сходити з картини і бродити по будинку власника Сергія. Але він запевняв, що його це ніяк не лякало.

Про те, чи і справді картина містична — підтвердження немає, але в умовах карантину витвір вінницької художниці «Жінка дощу» мав змогу ожити. Ізраїльський митець Лі Корен Штерм настільки вподобала творчість вінничанки, що вирішила переодягнути свою дочку в образ Жінки дощу. Для декору майстриня використала колготи, шарф та кілька шматків тканини. Після цього вона зробила фото і виклала його до мережі. За лічені дні фото облетіло весь світ і вкотре подарувало славу вінницькій художниці Світлані Телець.

«Картина скромно висить без рами в художньому салоні українського міста Вінниці. Її купували, а потім повертали назад. Люди кажуть, що картина породжує постійне відчуття тривоги та первісного страху», – йдеться у повідомленні майстрині Лі Корен Штерм.

Софія Копач