Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час онлайн-наради з президентом щодо питань боротьби з COVID-19.

Керівник Уряду зазначив, що це стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю.

– Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період.»

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідні зміни щодо відновлення роботи продовольчих ринків будуть зафіксовані у постанові №211 на черговому засіданні Уряду у середу, 29 квітня.

Нагадаємо, що 19 квітня у Вінницькій області закрили всі продовольчі ринки до 11 травня. Поки що серед критих ринків в списку на відкриття фігурують 2 заклади із Вінниці – Урожай та Центральний…