Правоохоронці із сусідньої Хмельницької області займаються розслідуванням досить резонансної справи – привласненні державних коштів під час закупівель військовою частиною у Бару (інженерні війська ЗСУ).

Про це нам вдалось дізнатись із судового реєстру. Встановлено, що в лютому 2018 року приватне підприємство «Укршелтер» уклало договір з частиною про заку­півлю оптичних маскувальних комплектів на загальну суму 48,3 млн гривень.

– Відповідно до висновку аналітичного дослідження, з розрахункових рахунків ПП «Укршелтер» на рахунки ФОП перераховано грошові кошти в сумі 2174956 гривень, однак останні були фактично позбавлені можливості виконувати об`єми робіт через відсутність зареєстрованих найманих працівників, що фактично підт­верджується до­відкою з ГУ ДПС у Хмельницькій області. 28 березня 2018 року на адресу ДБР м. Хмельницького надійшли матеріали ГУ ДФС, відпо­відно до яких встановлено, що службові особи ПП «Укршелтер» за попередньою змовою із невстановленими особами військової частини А0835 (м. Бар Він­ницької області) здійснюють привласнення державних коштів. По даному факту відомості про вчинення кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, — йдеться у судовій ухвалі.

Додамо, що засновником створеного в серпні 2015 року «Укршелтера» є директор Дмитро Подлесовський з Хмельницького. Із жовтня 2015 року фірма отримала під­рядів щодо маскувальних комплектів на 162,91 млн грн. А починаючи з липня 2014 року, Подлесовський як ФОП виграв таких тендерів на 33,39 млн грн. Що цікаво, всі торги чомусь відбуваються без конкуренції. Можливо, все це робилось навмисно, аби «проходили» схеми із від­миванням державних кош­тів?! Що ж, будемо чекати висновків. А тим часом на початку квітня 2020 року Хмельницький міськ­район­ний суд надав тимчасовий доступ слідчим до банківських рахунків, куди й повинні були на­дійти кошти за сітки для військової частини.

Валентина Лісова