Талановиті учасники жмеринської арт-студії «Дійство» здобули перемогу у всеукраїнському марафоні творчості «Stop Рanic with ART», який цьогоріч вперше відбувся у режимі онлайн.

За перемогу в конкурсі боролися понад 95 колективів з усієї України. Але талановиті учасники з Вінниччини змогли підкорити глядачів. Наш колектив набрав понад п’ятсот лайків.

– «Stop Panic with ART» — це був не дистанційний конкурс, а просто творчий марафон для обміну досвідом і отримання підзаряду на наступні фестивалі! Ми подавали на розгляд три міні-вистави дорослої та дитячої груп. Організатори високо оцінили творчі виступи дітей. Серед багатьох учасників та колективів нашу студію відзначили як найкращу, а уривок з вистави «Кайдашева сім’я» отримав перемогу в номінації «Театр», — розповіла художня керівниця арт-студії Ірина Козловська. — Літературно-музична композиція «Час» за творами Ліни Костенко набрала найбільшу кількість глядацьких голосів. Тепер чекаємо на нагороди, які нам мають надіслати поштою. Інші дві вистави матимуть дипломи за високий художній рівень виконавської майстерності.

Зазначимо, що студії «Дійство» вже майже чотири роки, й заснувала її медик Ірина Козловська, яка вільний час від роботи присвячувала творчості — написанню віршів та сценаріїв.

– У мене є багато знайомих, які працюють у школі, і часто я допомагала готувати діток до конкурсів, з яких вони привозили призові місця. Саме земляки й підштовхнули займатись з учнями у приміщенні районної бібліотеки, — додає Ірина Козловська. — Звісно, було непросто, адже мої вихованці з простих сімей, а щоб ставити вистави, треба було шити костюми. Тому три роки тому після відвідування курсів я написала проєкт до Британської ради і виграла. Закупили костюми та декорації. Так ми стали єдиною театральною студією на Жмеринщині, й наші вистави до вподоби людям. Коли ж зрозуміла, що мої вихованці варті того, аби про них знала вся країна, стали брати участь у різних конкурсах та фестивалях. Влітку минулого року нам вдалося завоювати призове місце в Болгарії.

Віталіна Трудько