Польща вже з 4 травня видаватиме візи українцям, а отримати їх зможуть лише ті, хто планує займатися міжнародними перевезеннями вантажів, а також ті українці, хто їде в країну на сільськогосподарські і садові роботи.

До речі із 30 квітня українці, які мають документ, що підтверджує мету їх візиту в Польщу, а саме зайнятість в агропромисловому секторі країни для виконання сільскогосподарських робіт або міжнародних вантажоперевезеннях, отримали можливість зареєструватися для подачі документів в системі e-konsult.

Що характерно, заяви, де вказана інша мета відвідин країни, розглядатися польською стороною не будуть.

Як пише видання Money.pl, механізм працевлаштування в Польщі під час карантину узгоджений дипвідомством країн.

«Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств», – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що такий крок є відповіддю на багаторазові заклики польських роботодавців і працівників з України. Оскільки обидві сторони просили про можливість працевлаштування громадян України на сезонних роботах.

Нагадаємо, останнім часом в Кабмін почали надходити заявки від країн Євросоюзу з проханням надати можливість виїзду для українських заробітчан з-за браку робочих рук. Бо на карантин до України із ЄС повернулись мінімум 230 тисяч заробітчан…