Вже більше 140 коментарів зібрав у соціальній мережі пост Люби Маковецької, яка у спільності «Українці в Італії» шукала людина на роботу за 1200 євро… І отримала лише 2 запити від земляків! А одна із наших написала, що 1200 – це мало… І почалось! Одні підтримують Любу і благають про хоч якусь роботу нині, коли Італія сидить на карантині… Інші натякають, що за таку роботу треба платити більше. Втім, вже зрозуміло, що після пандемії коронавірусу багато італійців не зможуть платити українцям, як платили раніше! Чи не захочуть?

Ось фрагменти цієї дискусії від «Українці в Італії»:

Lyuba Makovetska Багато хто з роботодавців беруть на чорно і недоплачують, хамсько використовуючи, не дають і не оплачують вихідних, тут же ж дають те, що закон каже, а їй мало!! Я на першій роботі в Венето робила за 600 євро! Без вихідних і не ходяча, та ще й сварлива бабка. Це не нормально, але вибору в мене не було.

Vaypan-Sirbu Zamfira 20 років в Италии, бадантеконвивенте получаю 920… 54 годин в неділю….бувший чоловік питає чого так мало…тут по закону так …

Iryna Bondaruk Я і 1000була б вдячна.Зараз такий час,що на проживання важко щось знайти, щоб заробити.

Marika Orythia В деяких європейських країнах за щастя, знайти роботу за 1000€ навіть місцевим. Понад 30% громадян ЄС заробляють менше 900€ .. Це не жарт.

Svitlana Malichina Я теж пропоную вже два тижні роботу…то мало платять то далеко добиратися. Люди чи ви зажерлися???!!!!

Ирина Островская Мне нужнаработа!

Іванна Трускавецька Хто в Італії з 2000 року,той пам’ятає зарплату,якщо не знав мови-700 milelire і один вихідний день.

Дарія Насада-Попадюк Скажіть, що на Україні її дадуть більше.Люди уже совісті не мають.А мені стидно казати, я усе кажу, яка моя буде зарплата.Коли на годинах працювала, завжди казала менше. Хлопці на стройці роблять у таку жару і платять квартиру і купують їжу. Вона сидить у хаті їсть їхню їжу, має свтю кімнату , ще каже що мало, я кажу, що люди совісті не мають, получають більшу зарплату за нашого призедента.

ElenaRoshkovych-Ferrari Модена в багатих родинах, Болонья,,,там добрiзарплаты,1300 i вище.але я працюю на черамiцi i маю чистий спокiй,вiдробилазмiну 8 Годин,i додому,,i нiчого мене не колише.

UlyUlyMakh Makh Ті хто так кажуть нехай ідуть Україну . А скільки вони хочуть що три тисячі євро в місяць? Може забули що вони італійці теж щось якісь налоги платять . Вот через таких вже і українців бояться брати . Все мало нашим . Як просим про допомогу мало хто допоможе ,а вот критикувати всі майже добре пишуть . Мені з сили 5краінців допомогло ,а реальні допомагали то були ,румуни ,албанці,тунізійці,африканці,росіяни,молдавани,Італійці , і багато інших ,а вот наших з сили 5 людей .

Andriy Kotenskyy Може я помиляюся, але це залежить від того, який в людини буде залишок. Якщо в Італії доведеться винаймати житло, а ще бути людиною і купувати нормальну їжу та речі крайньої необхідності. То зі зарплати 1200 залишиться біля 500-600 євро – це хіба багато, шоб працювати в чужій країні? Звісно, що якщо житло надають чи сидіти без роботи то ця платня нормальна, але цінуйте себе, 1200 євро то не так багато, як вам іноді кажуть.

Olga Andriash Коли залишаться без роботи ..а скоро це буде в Італії ..то будуть і за 800 робити якщо знайдуть ..дуже хочеться щоб усе було як раніше .

Lyudmyla Mahasevych Дівчатка мої дорогі ,треба тішитись тим ,що дають ,скоро перестануть давати ,Я працюю на Калабрії в сім’ї три чоловіка 800єв.контрибути платять вони ,тут дуже мало платять ніхто не хоче робити контракт зарплата від 600 – 700 євро…

Halyna Halyna Най їде до Шмигаля! Він казав що три тисячі гривень в місяць то є супер!!!