Про свою знахідку вона повідомила поліцію. Поліцейські вилучили небезпечні предмети та розпочали за цим фактом кримінальне провадження.

Під час огляду будинку поліцейські знайшли два рюкзаки, у яких знаходились два магазини та 60 набоїв калібру 5,45 мм до автомата Калашникова, дві тротилові шашки, два пістолети, 10 набоїв різного калібру та ручна димова граната РДГ-24.

Вилучені зброя та боєприпаси направлені на експертизу. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки та кінологи.Наразі поліція встановлює походження небезпечних предметів та особу, яка їх залишила.

За словами начальника Бершадського відділу поліції Віктора Піруса, 2-го травня близько 16-ї години до поліції надійшло повідомлення від жительки Черкаської області про те, що приміщенні її будинку в селі Тернівка, в якому вона не проживає, знаходяться боєприпаси та зброя. Таку цікаву знахідку вона виявила, коли перевіряла будівлю.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Національна поліція Вінницької області.

Василина Вереснева