Після скандалу у Вінницькій «районці», коли 4 травня медперсонал повідомив про шокуючі  86 копійок надбавки та прання захисних медичних костюмів, із ВР прийшла не менш шокуюча інформація…

Бо раптом виявилось,  що «Постановою Кабміну від 25 березня була виділена Вінницькій області субвенція на медицину в сумі майже 110 млн гривень. Гроші надійшли з них:

25,52 млн грн – це кошти на підтримку програм забезпечення хворих на цукровий діабет;

!7 млн грн – на центри громадського здоров’я ЯКОГО В ОБЛАСТІ НЕМАЄ!

16,04 млн грн – на підтримку окремих закладів охорони здоров’я, які надають вторинну та третинну медичну допомогу за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення .

15 квітня Кабмін видав Постанову, якою дозволяється перерозподілити частину державної субвенції на премії медикам, які працюють з хворими на коронавірус. Вінницька ОДА вирішила перерозподілити ці гроші з суми на підтримку закладів вторинного і третинного рівня (16, 04 млн грн)., повідомила народний депутат від Вінниччини.  – В результаті, для преміювання медиків, які працюють з хворими на СOVID-19 у Вінницькій області передбачили 2,2 млн грн. З цієї суми:

1 млн грн – для лікарень Вінниці,

943,7 тис грн – для лікарень Вінницького району

І трішки більше 200 тис грн перерозподілили між лікарнями в 13 районах області!

Станом на початок травня навіть ці кошти медзакладам від ОДА на рахунки ще не надійшли.

– Я буду з’ясовувати, коли медпрацівникам нарахують обіцяні премії. Запитаю, чому не додали на премії лікарів 7 мільйонів з субвенції., – зазначила народний депутат у соціальній мережі. –  Також хочу знати, чому деякі лікарні «економлять» одноразові засоби індивідуального захисту, якщо в них на складі є необхідний запас і плануються подальші поставки державної допомоги.

Сьогодні матиму розмову з міністром МОЗ Максимом Степановим. Завтра планую поїхати до Вінницької районної лікарні, поспілкуватись з медиками та завітати в облдержадміністрацію, щоб з’ясувати, що все ж таки відбувається? Бо інформація від медиків, що вони другий тиждень перуть захисні костюми, при тому що в лікарні є запас одноразових близько тисячі штук та ще й багаторазових, мене дивує.