Останні у порушення вимог чинного законодавства, припинили діяльність дошкільного навчального закладу в місті шляхом штучного створення умов для його закриття, визнання приміщень аварійними та включення приміщень закладу до списку комунального майна, яке підлягає приватизації. Відкрито кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування, у зв’язку з відмовою міської ради у наданні слідчому необхідних документів, до суду подано клопотання про тимчасовий доступ, яке, 06.05.2020, судом задоволено та зобов’язано міську раду надати документи, що стосуються приміщення закладу освіти. Крім того, з метою забезпечення цілісності майна та унеможливлення його продажу, до суду подано клопотання про арешт колишнього приміщення дошкільного навчального закладу «Барвінок» та земельної ділянки, на якій він розташований. Ухвалою суду, від 06.05.2020, в задоволенні клопотання відмовлено. Рішення оскаржується в апеляційному порядку, – повідомили у пресслубі прокуратури області. – В рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження прокуратурою вивчаються підстави для вжиття заходів з метою повернення освітнього закладу.

Додамо, що ми вже писали про дитячий садочок у Ладижині, який міські депутати ліквідували. Причиною начебто стало те, що приміщення аварійне.

– У нашому місті збереглись лише дві історичні цінні будівлі 19-го сторіччя. Це костел і маєток генерала. Саме в останньому і був розташований дитсадочок, — каже депутат міської ради Віталій Сутик. — Він був зручним для жителів старої частини міста. Дуже багато зусиль до роботи садочка доклали його працівники та керівництво. Втім, кілька років тому на офіційному сайті мерії з’явився проєкт рішення, яким завідувач відділом освіти Юрій Журба запропонував зупинити роботу дитсадочка «Барвінок» на невизначений термін, а вихованців перевести в сусідню школу. Причиною назвав непридатний стан будівельних конструкцій. Згодом садочок ліквідували. І це при тому, що жодних громадських слухань не було, і де гарантія, що висновок про аварійний стан не сфальсифікований?! 7 червня минулого року під час сесії Ладижинської міської ради майже одноголосно депутати включили «Барвінок» у перелік об’єктів, які планується продати. Маю підозру, що невдовзі на місці садочка постане готель чи ресторан.

Зрештою, обурені громадські активісти вирішили захистити садочок та подали заяву до органів.

Віра Малафей